Damasc

Almenys 44 morts i 166 ferits en dos atemptats suïcides amb cotxe bomba a Damasc

Dos cotxes bomba a Damasc contra els edificis de les forces de seguretat sirianes han causat almenys 44 morts i 166 de ferits. Les primeres investigacions n'atribueixen l'autoria a Al-Qaeda. Aquests atacs es produeixen l'endemà de l'arribada de la primera delegació d'observadors de la Lliga Àrab per comprovar el cessament de la violència al país.

RedaccióActualitzat
La televisió siriana ha anunciat que s'han produït dos atemptats, comesos per kamikazes, segurament d'Al-Qaeda, al barri de Kafar Soussé i que hi ha un mínim de 44 víctimes mortals entre militars i civils. També hi ha 166 ferits, segons informen els mitjans oficials sirians citats pel diari libanès "Daily Star".

Els fets han tingut lloc cap a les deu del matí, hora local. Un cotxe ha intentat forçar l'entrada al recinte tancat de la seguretat de l'estat, mentre que un altre ha explotat davant un edifici dels serveis de seguretat al mateix barri.

Aquests atemptats, sense precedents des de la guerra entre el president Hafez al-Assad i els Germans Musulmans als anys 80, han tingut lloc l'endemà de l'arribada de la primera delegació d'observadors de la Lliga Àrab per comprovar el cessament de la violència al país.

Una violència, però, que no cessa. Segons els opositors Comitès de Coordinació Local, almenys quatre persones han mort aquest divendres i se sumen a les 41 que van morir dijous com a conseqüència de la repressió del règim a diferents localitats del país.

Darrerament, el moviment pacífic prodemocràtic s'ha trobat diluït per bosses d'insurgents armats que han començat a llançar el que anomenen atacs defensius contra les forces sirianes.

Precisament dijous, l'agència estatal va fer públic que el govern havia enviat una carta a l'Assemblea General i al Consell de Seguretat de les Nacions Unides en què xifra en més de 2.000 el nombre de membres de les forces armades morts en els últims mesos.

L'atemptat d'aquest divendres és el més important que viu Síria des de la dècada dels vuitanta i coincideix amb un moment de gran tensió al país, marcat per la repressió de les protestes. Des que van començar les protestes el març de l'any passat, més de 5.000 persones han mort per la repressió governamental, segons l'ONU, però Damasc culpa de la violència grups terroristes.





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut