La Xina

Almenys 43 morts en dos terratrèmols de 5,6 graus al sud-oest de la Xina

Els sismes, que han afectat la frontera de Yunnan i la província de Guizhou, també han provocat danys importants a unes 20.000 cases, segons han informat fonts del govern.

RedaccióActualitzat
Almenys dos terratrèmols de 5,6 graus en l'escala de Richter han sacsejat aquesta matinada el sud-oest de la Xina. Els sismes, que han afectat la frontera de Yunnan i la província de Guizhou amb només tres quarts d'hora de diferència, han provocat almenys 43 morts i prop de 150 ferits. La majoria de les víctimes eren del del comtat de Yiliang, a la província de Yunnan, prop de l'epicentre dels dos terratrèmols.

Els sismes, que han tingut diverses rèpliques, també han fet danys importants a unes 20.000 cases, segons han informat fonts del govern a l'agència oficial Xinhua, i han obligat a desplaçar més de 100.000 persones de la zona.

Centenars de persones han abandonat els edificis d'oficines quan els terratrèmols sacsejaven la zona. Els edificis de les regions menys desenvolupades de la Xina acostumen a incomplir les normatives de construcció i, per això, són més vulnerables als terratrèmols. El 2008, prop de 87.600 persones, van morir a la província de Sichuan, al sud-est de la Xina, per un terratrèmol de 7,8 de magnitud.
Anar al contingut