Bagdad

Almenys 37 morts en un atemptat amb cotxe bomba a Bagdad reivindicat per Estat Islàmic

L'atac coincideix amb la visita de François Hollande al contingent francès desplegat a la capital iraquiana

RedaccióActualitzat

Atemptat amb cotxe bomba a Bagdad que ha causat almenys 37 morts i uns 60 ferits. L'explosió ha passat en una parada d'autobús al districte de Sadr, de majoria xiïta. Estat Islàmic ja ha reivindicat l'acció. L'organització terrorista ha operat sovint contra objectius civils en aquesta zona. Dissabte passat, tres bombes van matar 29 persones a la ciutat.

L'explosió d'aquest cotxe bomba a Bagdad ha coincidit amb la visita que està fent François Hollande als soldats francesos que assessoren l'exèrcit iraquià. El president francès ha vaticinat que el 2017 serà l'any de la victòria contra el terrorisme. Ho ha dit en un discurs davant els soldats, en què ha afirmat que actuar contra el terrorisme a l'Iraq és prevenir també actes terroristes a França.

En plena ofensiva internacional contra el terrorisme d'Estat islàmic, Hollande, que ja havia visitat l'Iraq el setembre del 2014, ha estat fins ara l'únic dirigent de la coalició que s'ha desplaçat al país àrab des que va començar l'ofensiva antijihadista, fa dos anys i mig. El president francès ha arribat aquesta matinada a Bagdad per visitar el contingent de 500 soldats que assessoren i formen les tropes iraquianes per reconquerir les zones guanyades pels jihadistes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut