Iraq

Almenys 36 morts en una cadena d'atemptats contra hotels a Bagdad

Almenys 36 persones han mort i 71 més han quedat ferides, algunes de les quals molt greus, en tres atemptats amb cotxes bomba contra diversos hotels del centre de Bagdad. Segons fonts policials, la primera explosió ha tingut lloc molt a prop dels hotels Sheraton i Palestina, a la cèntrica plaça de Fardus, mentre que la segona ha sigut a l'entrada de l'hotel Babel, al barri de Yadria. La tercera explosió s'ha produït a pocs metres de l'hotel Hamra, al districte d'Al-Karrada. Les bombes han provocat importants danys materials a tots els hotels. Les zones afectades han estat encerclades per agents policials per fer les investigacions i facilitar el trasllat dels ferits.

Actualitzat
En declaracions a la cadena de televisió Al-Jazeera, l'assessor del Consell de Ministres de l'Iraq, Saad al-Mutalbi, ha apuntat les sospites cap a Al-Qaeda, tenint en compte que el triple atemptat és molt similar a altres accions anteriors d'aquest grup.

L'atemptat es produeix setmanes abans de les eleccions parlamentàries del 7 de març, de les quals sortirà la propera coalició governant a l'Iraq, i el mateix dia en què s'ha produït l'execució d'Ali Hassan al-Majid, conegut com a "Alí el Químic", condemnat per crims contra la humanitat.
Anar al contingut