Ankara

Almenys 34 morts i 125 ferits en l'explosió d'un cotxe bomba, a Ankara, Turquia

La detonació, d'un cotxe bomba que ha xocat contra un autobús, s'ha produït a prop d'una comissaria de policia

RedaccióActualitzat

Almenys 34 persones han mort i 125 han resultat ferides, 19 greus, a causa de l'explosió que s'ha produït a la cèntrica zona de la plaça de Kizilay, a Ankara. Els fets han passat a les 18.35, hora local, segons han informat els canals de televisió. La detonació, un cotxe bomba, s'ha produït concretament al parc Guven, a prop d'una comissaria de policia.

Segons algunes fonts, el cotxe hauria xocat intencionadament contra un autobús. A causa de la deflagració, a més dels morts i ferits, també han quedat afectats un gran número de cotxes que eren a la zona.

A les xarxes socials ja han començat a circular imatges i vídeos en els quals es pot veure una densa columna de fum i nombrosos cotxes de policia al lloc de l'atemptat. Un tribunal turc ha ordenat tancar l'accés a Twitter i Facebook.

El diari opositor "Radical", en la versió electrònica, apunta que es tracta d'un atemptat suïcida, però encara es desconeixen les causes i els possibles responsables. Segons les primeres investigacions, fonts del govern sospiten que els responsables de l'atac podrien ser membres d'alguna guerrilla separatista kurda, del PKK.

Segons el canal de televisió IMC, nombroses ambulàncies s'han dirigit al lloc dels fets. A més, la cadena de televisió CNNTürk, ha afegit que tots els ferits han estat dirigits fins a diferents hospitals pròxims al lloc dels fets.

El President Erdogan declara que els atacs no debilitaran la lluita contra el terrorisme

El President Erdogan ha fet unes declaracions en què ha dit que Turquia s'ha convertit en objectiu d'atemptats terroristes a causa de la inestabilitat regional dels últims anys. També ha explicat que els atacs no debilitaran la determinació de combatre el terrorisme. Erdogan ha afegit que l'Estat mai renunciarà el dret a defensar els seus ciutadans i dirigint-se a les organitzacions terroristes els ha dit que perden el temps intentant lluitar contra les forces de seguretat, ja que els seus atacs els animen més a lluitar contra el terrorisme.

L'últim atac

30 persones van morir en un atemptat suïcida perpetrat el passat 17 de febrer també a Ankara. Aquella vegada l'atemptat va ser reivindicat per un grup armat kurd, els Falcons de la Llibertat del Kurdistan (TAK).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut