Colòmbia

Almenys 32 morts i més d'un centenar de desapareguts a Colòmbia per una allau de fang

L'esllavissada de fang provocada per les fortes pluges dels últims dies a Colòmbia ha causat almenys 32 morts i més d'un centenar de desapareguts, segons les fonts. L'allau ha sepultat una quarantena d'habitatges al poble de Bello, al nord del país. En el lloc dels fets hi havia més d'un centenar de persones en el moment de l'allau, vuit de les quals n'han sortit vives. Els equips d'emergència continuen buscant supervivents mentre el govern del país es planteja decretar l'estat d'excepció.

Actualitzat
Colòmbia ha confirmat 32 morts, en el darrer balanç, per l'esllavissada de fang que ha sepultat una quarantena d'habitatges al poble de Bello, al nord. N'han sortit vives vuit persones i més d'un centenar continuen desaparegudes, segons les fonts. L'alcalde de la localitat, Andrés Pérez, assegura que hi ha 125 persones desaparegudes però els veïns eleven la xifra a més de 150, ja que asseguren darrerament hi havien arribat moltes famílies que no estaven censades. Per la seva banda, la Creu Roja eleva encara més la xifra de desapareguts i la situa en les 200 persones.

Més de 40 hores després de l'allau, les autoritats es mostren pessimistes davant la possibilitat de trobar persones vives sota el fang. Unes 700 persones busquen entre la runa per intentar trobar persones amb vida. La situació l'han desencadenada les pluges que aquest hivern castiguen amb excepcional duresa el país, el 80% del qual està afectat per inundacions.

Mentrestant, el president colombià, Juan Manuel Santos, ha dit que les fortes pluges han deixat prop de dos milions de persones sense casa. Les autoritats del país estudien decretar l'estat d'excepció en 28 dels 32 departaments del país, mentre que els equips de rescat, amb la col·laboració de l'exèrcit, treballen a pic i pala per buscar més supervivents.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut