L'explosió ha estat en una carpa situada en un mercat de Bagdad
L'explosió ha estat en una carpa situada en un mercat de Bagdad
Bagdad

Almenys 30 morts en un atac suïcida contra una cerimònia xiïta a l'Iraq

Un terrorista suïcida ha fet esclatar un cinturó ple d'explosius en una carpa situada en un mercat de Bagdad on un centenar de persones assistien a la festa de l'Ashura

RedaccióActualitzat

Una trentena de persones han mort i un nombre similar han estat ferides en un atemptat a Bagdad.

Un home armat amb un cinturó carregat d'explosius s'ha fet explotar al costat de centenars de fidels xiïtes que participaven a la cerimònia religiosa de l'Ashura.

L'explosió ha estat dins una carpa instal·lada per les festes de l'Ashura en un mercat d'un barri del nord-est de la capital iraquiana, de majoria xiïta.

Estat Islàmic ha reivindicat l'autoria de l'atemptat en un comunicat publicat per l'agència Amaq, òrgan de propaganda del grup islamista.

Els atemptats d'extremistes sunnites contra els xiïtes són habituals durant la celebració d'aquesta festa religiosa a l'Iraq. En els últims anys hi ha hagut centenars de víctimes mortals en atemptats per aquestes mateixes dates.

L'Ashura commemora el martiri de l'imam Husein, nét del profeta Mahoma, que va morir a mans de l'exèrcit del califa Yazid, líder de la branca sunnita de l'Islam.

 

Anar al contingut