Karachi

Almenys 30 morts al Pakistan en violents enfrontaments entre grups polítics rivals

Tensió política al Pakistan. Almenys trenta persones han mort i un centenar més han resultat ferides en violents enfrontaments, a la ciutat de Karachi, entre grups polítics rivals. Els xocs han passat en una manifestació entre partidaris del president del Tribunal Suprem, Ifikhar Mohammed Chaudhry, que ha estat suspès, i els seguidors del president pakistanès, Pervez Musharraf. Els enfrontaments han començat arran de l'assassinat de dos opositors, aquesta matinada, que estaven implicats en les marxes convocades en suport al jutge Chaundhry.

Actualitzat

Rivalitat política convertida en violència als carrers de Karachi, antiga capital i principal ciutat al sud del Pakistan.

Darrere de les armes, en una banda, els partidaris del president, el general Pervez Musharraf. En l'altra, militants del Partit Popular del Pakistan, opositors al règim militar de Musharraf i ara defensors d'una nova causa: la de l'excap de la justícia pakistanesa Iftikhar Mohammed Chaudhry. Chaudhry va ser apartat del càrrec pel mateix Musharraf, oficialment, per abús de poder. El jutge, també els manifestants i, per tant, també l'oposició, diuen que els motius són polítics.

Des que va passar a ocupar el poder, el 1999, amb un cop d'estat, Musharraf no havia hagut de fer front a una crisi política d'aquesta magnitud. La resposta del general ha estat treure als carrers d'Islamabad desenes de milers de persones aparentant una unitat inexistent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut