Gurmeet Rahm Rahim Sing
Gurmeet Rahm Rahim Sing
Panchkula,

Almenys 29 morts a l'Índia per la condemna a un guru que va violar dues dones

RedaccióActualitzat

Aldarulls a l'Índia. Almenys 29 persones han mort i més de 250 han quedat ferides a Panchkula, una ciutat al nord de Nova Delhi. Milers de persones han sortit al carrer per defensar el seu guru espiritual, condemnat per violació de dues fidels. El govern mira d'aturar els seguidors del santó.

Qui és el santó

Es diu Gurmeet Rahm Rahim Sing. Assegura que té 60 milions de seguidors. És una mena de santó o guru que controla un imperi dedicat a la beneficència i l'ajuda social. Actua amb molta parafernàlia: en estadis, en concerts de rock i en pel·lícules al més pur estil Bollywood.

Dues de les seves seguidores el van denunciar per violació i milers de seguidors s'han concentrat davant el tribunal que el jutjava aquest divendres. I quan s'ha sabut el veredicte de culpabilitat, s'ha desfermat la protesta. El guru ha reinvidicat de seguida la seva innocència i ha demanat calma als seus seguidors. Però ha estat inútil.

 

Caos a Panchkula

Els 50.000 policies i 600 soldats desplegats han mirat de contenir els manifestants. Almenys, hi ha 29 persones mortes, unes quantes per arma de foc, segons els assistents a la concentració.

Els seguidors del santó han cremat fins i tot un tren i han alterat el trànsit de més de 200 combois. Han incendiat vehicles, gasolineres i autobusos. Hi ha més de 1.000 detinguts i els hospitals de la ciutat de Panchkula atenen centenars de ferits.

Les forces de seguretat han tancat comerços a la zona, han bloquejat carreteres i han habilitat tres estadis com a presons provisionals per si els aldarulls augmenten.

 

Els aldarulls arriben a Nova Delhi

La protesta s'ha traslladat a Nova Delhi, on també s'han cremat cotxes.

La policia està alerta, almenys fins dilluns, quan, després del veredicte de culpabilitat, se sabrà la pena. El bollywoodià santó afronta una pena mínima de set anys de presó.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut