Sydney

Almenys 27 morts en un naufragi a l'illa australiana de Christmas

Almenys 27 morts i una quarantena de ferits és el balanç provisional d'un naufragi que hi ha hagut a l'illa australiana de Christmas, a l'oceà Índic. Les autoritats han informat que a l'embarcació de fusta hi viatjaven entre 70 i 100 immigrants de l'Orient Mitjà, principalment de l'Iran i l'Iraq, que intentaven arribar a la costa per demanar asil. El vaixell ha impactat contra els penya-segats de l'illa a causa del mal estat de la mar. Els equips de rescat continuen treballant al lloc del sinistre.

Actualitzat
Els cadàvers de 27 persones han estat recuperats del mar després del naufragi de la seva embarcació a l'illa de Christmas, a l'oceà Índic. El vaixell de fusta en què viatjaven ha xocat contra l'illa a causa del fort onatge i s'ha enfonsat. Es calcula que a l'embarcació hi viatjaven entre 70 i 100 persones, en la seva majoria immigrants de l'Iran i l'Iraq que buscaven asil a Austràlia. Els seus fèretres seran traslladats a Perth, la capital de l'estat d'Austràlia Occidental.  

Les autoritats han advertit que el nombre de víctimes mortals encara podria augmentar, ja que les tasques de rescat continuen. "Encara no està confirmat però hi podria haver fins a 50 morts i 33 ferits", ha assenyalat la portaveu de l'organització Flying Doctors, Lesleigh Green. Aquesta entitat ha enviat dos avions a l'illa, situada a 1.200 quilòmetres al nord-est d'Austràlia i a 300 quilòmetres al sud d'Indonèsia, per atendre els ferits, dels quals dos es troben en estat greu.

El vaixell de fusta amb els immigrants s'ha estavellat de matinada contra les roques de la costa de Christmas, on Austràlia manté un centre de detenció d'immigrants. El mal estat de la mar i el fort onatge haurien provocat l'accident i el naufragi de l'embarcació. Un resident que ha presenciat els fets ha explicat que "unes 15 o 20 persones han aconseguit salvar-se", en agafar-se a les cordes i armilles salvavides que els han llançat. Segons aquest testimoni, l'embarcació ha perdut la força del motor i ha quedat a mercè de les onades. Segons ha conclòs, entre les víctimes hi ha nadons i nens.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut