Refugiats sirians desembarcant d'un vaixell de passatgers al port del Pireu, prop d'Atenes (Reuters)
Refugiats sirians desembarcant d'un vaixell de passatgers al port del Pireu, prop d'Atenes (Reuters)
Datça

Almenys 26 refugiats moren ofegats en intentar arribar a una illa grega

L'embarcació, amb més de 200 persones, havia sortit d'una regió situada a la costa sud-oest de Turquia i tenia intenció d'arribar fins a l'illa grega de Kos

RedaccióActualitzat

Almenys 26 persones, entre les quals hi ha quatre nens i onze dones, han mort aquesta matinada al mar Egeu en enfonsar-se la barcassa en què viatjaven. Segons informa la premsa turca, intentaven arribar a l'illa grega de Kos.

L'embarcació, feta de fusta i de 20 metres d'eslora, havia sortit de la ciutat turca de Datça, al sud-oest del país, i ha naufragat en aigües internacionals quan es dirigia a l'illa de Kos. Cinc vaixells de la guàrdia costanera han anat al lloc del sinistre i han pogut rescatar amb vida unes 200 persones. Però 26 d'elles han mort ofegades.

Dos refugiats més de nacionalitat siriana també han mort aquest dimarts al mar Egeu quan intentaven arribar en un vaixell a Seferihisar, a la província turca d'Izmir. Onze persones han pogut ser rescatades d'aquest naufragi.

Segons l'agència Reuters, una setantena de persones procedents de Turquia han perdut la vida els últims dies en el seu intent d'arribar a les illes gregues. Això no impedeix que centenars de refugiats, la majoria sirians, continuïn sortint en vaixell de les costes turques amb l'objectiu de recalar al port del Pireu, a Atenes, i a diferents illes hel·lenes.

Anar al contingut