Manifestants i policies es vigilen pels carrers de Nova York.
El moviment Ocupem Wall Street ja té dos mesos de vida.
Nova York

Almenys 250 detinguts a Nova York en una nova protesta dels "indignats" d'Ocupem Wall Street

Una nova jornada de protesta dels"indignats" a Nova York ha acabat amb almenys 250 detinguts. El moviment Ocupem Wall Street ha marxat sobre el pont de Brooklyn per commemorar el segon mes del seu naixement. Després han intentat entrat a la borsa de la ciutat en l'anomenat "dia de l'acció". La policia els ho ha impedit. Les concentracions de protesta s'han multiplicat a moltes ciutats nord-americanes. També hi ha hagut marxes a Los Angeles i Washington.

Actualitzat
El moviment Ocupem Wall Street ha celebrat el seu segon mes de vida amb una marxa sobre el pont de Brooklyn. Milers de manifestants han travessat el pont, on a l'octubre 700 persones van ser detingudes en una altra protesta.

Aquest cop, hi ha hagut 200 detinguts quan la policia ha impedit que els "indignats" entressin a l'edifici de la borsa. Entre els detinguts hi ha dos regidors de la ciutat de Nova York. Són Jumaane Williams i Melissa Mark-Viverito, que haurien intentat impedir el trànsit en un dels extrems del pont.

Deu manifestants han resultat ferits, així com també set policies. Les autoritats han explicat que han presentat càrrecs contra cinc dels "indignats" detinguts per agressions.

L'anomenat "dia de l'acció" s'ha celebrat a diverses ciutats nord-americanes, amb manifestacions semblants. També hi ha hagut protestes a Los Angeles i Washington.

En les marxes s'hi han pogut veure samarretes reivindicant el "99%", la majoria de la població, i s'han sentit càntics com "De qui són els carrers? Són nostres".

Londres no es mou

Mentrestant, a Londres els acampats davant la catedral de Saint Paul rebutgen l'ultimàtum de les autoritats i asseguren que no es mouran.
Anar al contingut