Guatemala

Almenys 65 morts i 3.000 evacuats per l'erupció del volcà Fuego, a Guatemala

L'erupció del volcà, situat a uns 50 quilòmetres de la capital, ha provocat esllavissades de terra i fang

RedaccióActualitzat

L'erupció del volcà Fuego, a Guatemala, ha causat almenys 65 morts, segons un nou balanç oficial, un nombre indeterminat de desapareguts i una vintena de ferits, i ha obligat a evacuar més de 3.000 persones, d'acord amb Protecció Civil.

El volcà, situat a només a uns 50 quilòmetres de la capital, té 3.700 metres d'alçada i llança columnes de fum que s'eleven fins a gairebé 10.000 metres.

 

 

 


Les morts, les han provocat els rius de lava, que també han destruït dos poblets situats a la falda sud del volcà. La pluja de cendra també ha obligat a tancar l'aeroport internacional de Guatemala.

 

 

És la segona vegada aquest any que el volcà Fuego entra en erupció, però aquest cop ho ha fet amb molta més virulència. El 2012, en una altra erupció de grans proporcions, va obligar a evacuar més de 10.000 persones.

L'altra erupció activa és la del volcà Kilauea, a Hawaii. Les autoritats locals han informat que més d'un miler de persones han estat evacuades del sud-est de l'illa. S'han habilitat albergs en diversos centres comunitaris per acollir aquestes persones. L'erupció d'aquest volcà ha estat precedida, en els últims dies, per terratrèmols de magnitud 5 en l'escala de Richter.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut