La Pulla

27 morts i 50 ferits, balanç provisional del xoc de trens al sud d'Itàlia

S'especula amb la hipòtesi que la causa de l'accident va ser un error humà; va passar a dos quarts de dotze del migdia de dimarts en un tram de via única a la regió de la Pulla, entre Àndria i Corato

RedaccióActualitzat

Un greu accident de tren ha causat la mort d'almenys 27 persones aquest dimarts al migdia a la regió italiana de la Pulla, al sud del país, a prop de la costa adriàtica. L'accident ha passat en un tram de via única entre les localitats d'Àndria i Corato quan dos combois que anaven en sentit oposat han xocat frontament a gran velocitat:

El xoc ha passat cap a dos quarts de dotze del migdia a la línia regional del nord de la província de Bari, que gestiona la companyia privada Ferrotramviaria. A més de les víctimes mortals hi ha una al voltant de 50 ferits, set dels quals en estat greu, i es tem que augmenti el nombre de morts. Per aquesta línia, hi passen uns 200 combois diaris i hi havia previst el desdoblament de la via.

Visita de Renzi

L'alcalde de Corato, Massimo Mazzilli, ha qualificat l'accident de "desastre" i ho ha comparat a "com si hagués caigut un avió". El primer ministre italià, Matteo Renzi, ha interromput una visita a Milà per viatjar a Roma i seguir des d'allà les informacions sobre l'accident. "No pararem fins que aclarim què ha passat", ha subratllat Renzi. A la tarda Renzi ha visitat el lloc de l'accident. De moment, la hipòtesi més plausible és que s'ha produit a causa d'un error humà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut