Els bombers intenten apagar un vehicle incendiat després de l'explosió d'un camió cisterna a Mèxic. (Foto: EFE)
Els bombers intenten apagar un vehicle incendiat després de l'explosió d'un camió cisterna a Mèxic. (Foto: EFE)
Mèxic

Almenys 23 morts i 36 ferits per l'explosió d'un camió cisterna a Mèxic

Un vehicle carregat amb gas de l'empresa Aztek ha xocat amb un tràiler i ha explotat.

Actualitzat
Almenys 23  persones han mort i 36 han quedat ferides per una forta explosió causada per un camió cisterna carregat amb gas al municipi d'Ecatepec, al centre de Mèxic.

El secretari de Seguretat Ciutadana de l'Estat de Mèxic, Salvador Neme, ha ofert el primer balanç oficial de la deflagració registrada aquesta matinada entre les comunitats de San Pedro Xalostoc i Santa Clara, a Ecatepec, molt a prop de l'autopista Mèxic-Pachuca. Neme ha informat a través de la xarxa social Twitter que, a més, hi ha "15 vehicles afectats i 20 cases que presenten diversos danys a Ecatepec".

Personal militar, de les policies municipal i de l'Estat de Mèxic i dels equips de rescat s'han desplaçat al lloc per atendre els afectats per l'enorme explosió.

Pel que sembla un vehicle carregat amb gas de l'empresa Aztek ha xocat amb un altre i ha explotat. En concret, el camió cisterna hauria xocat amb un tràiler.

L'alcalde d'Ecatepec ha demanart "tranquil·litat" a la població i que en la mesura del possible els automobilistes evitin transitar per la zona. A les proximitats del punt de l'explosió es troba un centre educatiu on a l'hora del sinistre "afortunadament no hi havia nens i no hi ha res a lamentar", ha afegit.

Situat al nord-est de Mèxic, Ecatepec és un municipi de 1,9 milions d'habitants que es troba en una zona metropolitana de la Ciutat de Mèxic molt transitada.
Anar al contingut