L'atac ha coincidit amb la visita vicepresident dels EUA, Joe Biden, al país. (Foto: Reuters)
L'atac ha coincidit amb la visita vicepresident dels EUA, Joe Biden, al país. (Foto: Reuters)
Mirian

Almenys 22 persones moren en un atac suïcida contra una comissaria del nord-oest del Pakistan

Almenys 22 persones han mort i 35 més resultat ferides en un atac suïcida contra una comissaria del nord-oest del Pakistan. Entre les víctimes hi ha civils i també efectius de les forces de seguretat. El terrorista suïcida ha encastat un vehicle carregat d'explosius contra l'oficina policial, situada a la localitat de Mirian. La deflagració ha afectat també una mesquita i una escola pròximes.

Actualitzat
L'atemptat s'ha produït quan desenes de persones s'havien congregat a la mesquita per a la pregària vespertina. En aquesta regió ja hi ha hagut diversos episodis de violència per culpa de la seva ubicació estratègica: limita a l'oest amb el nord de la regió tribal de Waziristan, feu de faccions talibanes afganeses i pakistaneses així com de xarxes jihadistes.

Els Estats Units fa mesos que pressionen el govern del país perquè llanci una operació militar en tota aquesta zona, fet que es considera clau pel desenvolupament del conflicte a l'Afganistan. L'exèrcit pakistanès, de moment, hi és reticent i assegura que té altres fronts oberts.

L'atac ha coincidit amb la visita del vicepresident nord-americà, Joe Biden, al Pakistan. Després de reunir-se amb el president pakistanès, Asif Ali Zardari, i amb el primer ministre, Yusuf Raza Guilani, Biden va instar el Pakistan a protegir la seva sobirania i a lluitar contra la insurgència.

Anar al contingut