La policia investiga el centre de discapacitats on ha tingut lloc la matança
La policia investiga el centre de discapacitats on ha tingut lloc la matança
Tòquio

Almenys 19 morts i 25 ferits per l'atac amb arma blanca d'un home en un centre de discapacitats a prop de Tòquio

L'home, de 26 anys i extreballador del centre, s'ha lliurat a la policia i ha confessat el crim

RedaccióActualitzat

El Japó s'ha llevat trasbalsat a causa d'una matança de proporcions que no es recorden al país asiàtic. Un extreballador d'un centre de discapacitats mentals ha tornat en plena matinada, cap a dos quarts de tres, hora local, quan tothom dormia, al que havia estat el seu lloc de treball, equipat amb ganivets, i ha començat a apunyalar de manera indiscriminada tothom que podia. De moment, ja són 19 els morts i 25 els ferits, 20 dels quals en estat molt greu.

El centre és a la ciutat de Sagamihara, uns 50 quilòmetres a l'oest de Tòquio. Hi havia 149 residents, d'edats entre els 19 i els 75 anys. Després de cometre la matança, l'home, de 26 anys, s'ha lliurat a una comisaria de policia, on hauria confessat el crim. Segons els agents, l'home ha dit que vol les persones amb discapacitat fora d'aquest món.

La policia ha acordonat la zona després de rebre una trucada del personal, a quarts de tres de la matinada.

El Japó té una legislació molt estricta pel que fa a les armes, i les matances hi són poc habituals. Tot i això, n'hi ha alguns precedents. L'any 2001, un home va matar a ganivetades 8 nens en una escola bressol d'Osaka i el 2008 un home va matar de la mateixa manera 7 persones i en va ferir 10 més en ple centre de la capital nipona.

Anar al contingut