Pequín

Almenys 18 morts i 60 ferits per un sisme de 5,1 graus al sud-oest xinès

Segons l'agència estatal Xinhua, almenys 18 persones han mort com a conseqüència d'un terratrèmol de 5,1 graus en l'escala de Ricther registrat a la província sud-occidental de Yunnan. Setze persones han mort al districte de Yanjing i altres dues al veí Daguan. Unes 60 persones més han quedat ferides i hi ha 56 habitatges destruïts. L'epicentre del moviment tel·lúric s'ha localitzat a 90 quilòmetres de la ciutat de Zhotong, a Yanjing.

Actualitzat

El districte de Yanjing té una població de 350.000 persones, i la majoria de cases estan aixecades als vessants de les muntanyes, cosa que les fa molt vulnerables als terratrèmols. Centenars de persones treballen en les operacions de rescat, i s'hi han enviat 500 tendes d'acampada i unes 1.500 mantes.

A la Xina hi ha sismes sovint, sobretot a l'oest del país, per la fricció de les plaques tectòniques de l'Índia i l'Euroasiàtica. Al segle XX, un terç dels terratrèmols d'arreu del món es van localitzar a la Xina, on 590.000 persones van perdre la vida per aquesta causa, la meitat del total mundial de les víctimes mortals.

Anar al contingut