Un "drone", un avió no tripulat.
Un "drone", un avió no tripulat.
Islamabad

Almenys 17 morts per un bombardeig amb un "drone" al Pakistan

L'atac, que ha tingut lloc al nord-est del país, tenia com a objectiu un centre talibà. Entre les víctimes, hi ha el cap de la facció insurgent afganesa Red Haqqani, segons un funcionari de l'administració local. Després de l'atac, l'aparell ha estat sobrevolant la zona uns minuts i ha provocat el pànic entre la població local.

RedaccióActualitzat
Un altre atac amb "drones" al Pakistan. Almenys 17 persones han mort i dues han quedat ferides pel bombardeig d'un avió no tripulat nord-americà sobre una vivenda de la localitat tribal de Miramshah, a Waziristan Nord. L'atac, que ha tingut lloc al nord-est del país, tenia com a objectiu un "centre talibà", segons un membre de l'organisme de coordinació de les zones tribals.

Entre les víctimes, hi ha el cap de la facció insurgent afganesa Red Haqqani, segons un funcionari de l'administració local. Aquest grup, format per milers de combatents, tenen un dels principals bastions de la zona de Waziristan Nord, des d'on llança atacs contra les forces de l'OTAN i les tropes afganeses.

Sembla que, després de l'atac, l'aparell ha estat sobrevolant la zona uns minuts i ha provocat el pànic entre la població local.

Els Estats Units van posar la Red Haqqani a la seva llista negra d'organitzacions terroristes l'any passat. Els atacs amb "drones" són un fort punt de tensió entre els Estats Units i el Pakistan. Les autoritats d'Islamabad critiquen aquests atacs sistemàtics, que consideren una violació de la sobirania nacional, i han demanat reiteradament que els aturin.

Aquest any hi ha hagut al Pakistan 14 atacs amb "drones". L'any passat n'hi van haver 55 i l'anterior, 63.
Anar al contingut