Volgograd

Almenys 17 morts i 45 ferits en un atemptat suïcida en una estació de tren de Volgograd, a Rússia

El comitè antiterrorista rus ha confirmat que es tracta de l'atemptat d'una terrorista suïcida. Una dona ha fet explotar una càrrega explosiva a l'edifici Volgograd-1, la principal estació de tren d'aquesta ciutat, situada al sud de Moscou.

RedaccióActualitzat

Un atemptat suïcida en una estació de tren a Rússia, a la ciutat de Volgograd, a prop del Caucas, ha causat 17 morts i 45 ferits, segons l'últim balanç. L'atemptat ha engegat totes les alarmes sobre la seguretat als Jocs d'Hivern de Sotxi, a la costa del Mar Negre, que s'inauguraran d'aquí 6 setmanes.

Una dona ha fet explotar una càrrega explosiva a l'edifici Volgograd-1, la principal estació de tren d'aquesta ciutat, situada al sud de Moscou. S'ha immolat a l'entrada de l'edifici, prop de la zona on hi ha uns arcs detectors de metall per als usuaris.

Els testimonis han vist com un fum negre sortia de la segona planta de l'edifici, que ha estat evacuada davant la possibilitat que es produís una segona explosió, una tàctica utilitzada habitualment per la guerrilla islamista per tal de causar el major nombre de víctimes possible. Per aquesta raó, a més dels equips sanitaris, bombers i altres serveis d'emergència, a l'estació ha anat un equip d'artificiers. La potència de l'artefacte explosiu equival a uns 10 quilos de trilita, segons el Comitè d'Investigació.

Tant l'OTAN com la Unió Europea han condemnat l'atemtat.

El Caucas Nord, zona inestable

Volgograd, l'antiga Stalingrad, va ser escenari el 21 d'octubre de l'atemptat terrorista més greu dels últims anys a Rússia, quan un terrorista suïcida va matar sis persones en un autobús. En aquella ocasió, també va ser una dona la que es va immolar. Són les anomenades viudes negres, dones o familiars de combatents islamistes morts en el conflicte del Caucas Nord.

Al juliol, un dels líders txetxens animava a atacar Rússia per boicotejar els Jocs Olímpics d'Hivern del 2014 a Sotxi, a la costa del mar Negre. Aquestes olimpíades començaran el 7 de febrer.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut