Costa d'Ivori

Almenys 16 morts en un atac d'Al-Qaeda a la zona turística de Grand-Bassam, a Costa d'Ivori

Els testimonis de l'atac expliquen que una desena d'homes armats amb fusells i granades han entrat a la zona de platja de diversos hotels de la zona i han disparat contra els clients

RedaccióActualitzat

Un atac terrorista a la zona turística de Grand-Bassam, a Costa d'Ivori, causa la mort de d'almenys 16 persones -14 civils i 2 militars- i més de trenta ferits. Fonts militars han confirmat que entre els morts hi ha quatre ciutadans europeus. Segons ha informat el ministeri de l'Interior la policia ha detingut sis terroristes. L'atac l'ha reivindicat Al-Qaeda al Magreb Islàmic (AQMI).

Alguns testimonis expliquen que un grup d'unes 10 persones armades amb granades i fusells han entrat per la platja fins a tres hotels i han disparat contra els clients que han trobat al seu pas. Aquests testimonis apunten que els atacants podrien formar part d'un grup jihadista perquè cridaven "Allah akbar" (Al.là és gran).

Les autoritats de la zona expliquen que estan fent una operació de rastreig per trobar els responsables de l'atac. Segons les primeres informacions, els assaltants han fugit deixant enrere granades de mà i un parell de carregadors, d'acord amb les mateixes fonts.

La zona turística de Grand-Bassam, a la costa, està a uns 40 quilòmetres de distància de la capital ivoriana, Abidjan. És la zona on es concentra l'oferta turística del país i també on van molts dels expatriats que resideixen a Costa d'Ivori per passar els dies de festa.

Fins als carrers del voltant de l'hotel s'han desplaçat diverses ambulàncies i vehicles militars per evacuar les possibles víctimes de l'atac.

L'incident seguiria el patró d'altres atacs islamistes com els ocorreguts fa dos mesos en un hotel i una cafeteria d'Ouagadougou, la capital de Burkina Faso, i que es van cobrar les vides de desenes de persones.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut