Bagdad

Almenys 15 morts i 60 ferits en un atemptat suïcida amb un camió bomba al nord de l'Iraq

El terrorisme torna a sacsejar l'Iraq. Aquest dijous hi ha hagut un altre atemptat que ha causat almenys una quinzena de morts i més de 60 ferits. El terrorista suïcida ha fet esclatar un camió bomba enmig d'un poblet de la zona de Nínive, al nord del país.

RedaccióActualitzat

Almenys 15 persones han mort i més de 60 han quedat ferides en un atemptat suïcida a la localitat de Mufauakiya, a la zona de Nínive, al nord de l'Iraq, segons han informat fonts policials. A primera hora d'aquest matí, un terrorista suïcida ha detonat un camió bomba quan creuava aquest poblat, situat a l'est de Mossul, uns 400 quilòmetres al nord de la capital, Bagdad.

Les mateixes fonts han indicat que l'objectiu de l'atemptat era la minoria xabak, de confessió xiïta. Un representant de la comunitat xabak a Mossul ha explicat que "hi ha gent que ha quedat atrapada sota la runa de les cases" que s'han enfonsat a conseqüència de l'explosió.

El terrorisme i la violència sectària han augmentat els últims mesos en aquest país, fins al punt que són els més mortífers en cinc anys, amb atacs freqüents contra els efectius de seguretat i l'exèrcit, i la comunitat xiïta. Ningú ha assumit l'autoria dels fets, però la policia sospita que darrere l'atemptat hi ha Al-Qaeda o algun altre grup simpatitzant sunnita.

 

Anar al contingut