Brasil

Almenys 15 morts en el naufragi d'un vaixell amb un centenar de passatgers a l'Amazones

El naufragi d'un vaixell al riu Amazones ha deixat un balanç d'almenys 15 morts i un nombre indeterminat de persones desaparegudes. Segons fonts oficials, a l'embarcació hi viatjaven a l'entorn de 110 persones, tot i que la seva capacitat era de 50. El vaixell s'ha enfonsat a uns 80 quilòmetres de la ciutat brasilera de Manaos, capital de l'estat que porta el mateix nom. Els bombers han enviat un grup de setze bussejadors per dur a terme les tasques de recerca dels desapareguts, que podrien continuar durant diversos dies.

Actualitzat

El vaixell, identificat com al "Comandante Sales", s'ha enfonsat davant la localitat de Manacapuru, a uns 80 quilòmetres a l'oest de Manaos. Es desconeixen les causes del sinistre, tot i que els bombers pensen que podria tenir relació amb l'excés de pes i de passatgers.

Un portaveu del departament de bombers de la ciutat de Manacapuru ha declarat que l'accident ha passat abans de les sis del matí. Es creu que en el moment dels fets se celebrava a bord una festa i que hi hauria unes 110 persones al seu interior, tot i que l'emissora de ràdio CBN ha parlat d'una xifra de fins a 150 persones.

Segons el cap del cos de bombers de l'Amazones, el coronel Antonio Dias, s'han rescatat de les aigües 15 cossos i un nombre indeterminat de persones continuen desaparegudes. "Hi ha milers d'aquests vaixells a la regió i forts corrents al riu, així que aquests accidents passen", ha declarat Dias.

Es tracta del segon accident fluvial a la regió en poc més de dos mesos, després que el passat 22 de febrer una barcassa es va enfonsar a la població d'Itacoatiara, també al riu Amazones i també al mateix estat de Manaos. En aquella ocasió, 16 persones van perdre la vida i 70 més van ser rescatades. La policia, que encara no ha tancat les investigacions, creu que el vaixell va xocar amb una barca de mercaderies que posteriorment va fugir.

Anar al contingut