Marroc

Almenys 15 morts al Marroc en una allau humana

RedaccióActualitzat

Almenys 15 persones han mort en una allau humana quan esperaven en una cua de distribució d'ajuda humanitària a la localitat de Sidi Boulaalam, a la regió d'Essaouira, a l'oest del país. Més de quaranta ferits els han traslladat a centres hospitalaris.

El ministre de l'Interior marroquí, Abdelouafi Laftit, ha confirmat les morts durant el mercat setmanal que es feia aquest diumenge en aquesta zona rural del país.

La majoria de víctimes són dones, nens i persones d'edat avançada, segons els mitjans locals. El balanç de víctimes pot augmentar perquè hi ha nombrosos ferits de consideració. Quatre dones i dos menors estan en estat crític.

Centenars de persones s'havien acostat fins a un magatzem local on un mecenes de la població havia anunciat que repartiria menjar entre les famílies més desafavorides. Quan han obert les portes, desenes de persones han volgut entrar de cop i hi ha hagut l'allau humana.

 


Després de l'incident, el rei Mohamed VI ha ordenat a les autoritats locals que prenguin totes les mesures necessàries per proporcionar l'assistència i el suport necessaris a les famílies de les víctimes i als ferits. El monarca ha decidit fer-se càrrec personalment de les despeses d'enterrament i funeral de les víctimes i dels costos de l'atenció per les ferides.

S'ha obert una investigació judicial sota la supervisió de la fiscalia per determinar les circumstàncies de l'incident i establir possibles responsabilitats.

 

Anar al contingut