Tirana

Almenys 15.000 evacuats a Albània i Bòsnia per les pitjors inundacions dels Balcans en els últims cent anys

Els Balcans viuen les pitjors inundacions per les pluges dels últims cent anys amb almenys 15.000 persones desallotjades a Albània i Bòsnia. Les inundacions han obligat a evacuar 13.000 persones en terres albaneses i 2.000 en terres bosnianes. A Sèrbia i a Croàcia la crescuda dels rius va de baixa.

Actualitzat
Les greus inundacions que hi ha als Balcans afecten principalment Albània i Bòsnia amb almenys 15.000 desallotjats: 13.000 en terres albaneses i 2.000 en terres bosnianes.

Davant la delicada situació que afronten, les autoritats albaneses han demanat ajuda a l'OTAN. Al nord del país el desbordament de rius i llacs ha deixat 2.500 cases sota les aigües i unes 5.000 més continuen aïllades a la regió de Shkodër, que és la més afectada, segons els responsables del dispositiu d'emergències.

El govern espanyol ha anunciat una ajuda de 150.000 euros per als damnificats d'Albània. Seran per a productes no alimentaris, com ara d'higiene, mantes i altres materials d'abric. S'encarregarà de distribuir-ho la Mitja Lluna Roja, tot i que les autoritats espanyoles estan en contacte amb les albaneses per fer un seguiment de la situació.

A Sèrbia i Croàcia la situació millora

A l'oest de Sèrbia, les inundacions dels últims dies, que van obligar a evacuar 1.500 persones, van de baixa, tot i que encara hi ha centenars de cases sota l'aigua pel desbordament del riu Drina.

A Croàcia, el nivell de l'aigua també ha disminuït però se segueix d'a prop la situació a les localitats de Ploce, Metkovic i Opuzen, on s'han inundat unes 700 cases.
Anar al contingut