Sanà

Almenys 137 morts en una sèrie d'atemptats al Iemen, reivindicats per Estat Islàmic

L'objectiu eren dues mesquites xiïtes freqüentades per partidaris dels rebels houthis, que tenen el control de la capital

RedaccióActualitzat

Al Iemen continua el bany de sang. Una facció d'Al-Qaeda ha pres, la matinada de dissabte, la capital d'una província del sud, Al-Houta, i ha matat almenys 20 soldats.

Aquesta acció ha arribat poques hores després d'un doble atac suïcida a Sanà, la capital del Iemen, que ha causat la mort d'almenys 137 persones i n'ha ferit més de 300. Segons una font dels houthis, però, el balanç és més elevat -154 morts- per un nou recompte més acurat i també perquè alguns ferits ja han mort.

L'objectiu eren dues mesquites xiïtes freqüentades per partidaris dels rebels houthis, que tenen el control de la capital i n'han fet fugir el president. Estat Islàmic ha reivindicat els atemptats.

El grup jihadista ha afirmat a través d'un comunicat emès per les xarxes socials que aquesta matança només és la punta de l'iceberg i promet més accions contra la comunitat dels houthis, els xiïtes que s'han revoltat contra el president del país.

A la mesquita de Badr, al sud de la capital, s'han immolat dos kamikazes. Un, al control de seguretat de la porta i l'altre, aprofitant el caos, a dins de la mesquita, plena de fidels que assistien a l'oració del migdia del divendres. Entre les víctimes mortals hi ha l'imam del centre religiós.

Gairebé al mateix moment, hi ha hagut un altre atemptat suïcida en una mesquita del nord de Sanà.

Un quart atemptat, aquest sense víctimes mortals, ha tingut lloc a la ciutat de Saada, un altre bastió dels houthis al nord del país.

Ahir hi va haver tretze morts a Aden, al sud del país, en un atac aeri i terrestre contra el palau presidencial, on es refugia el cap d'Estat iemenita.

L'actuació d'Estat Islàmic al Iemen és una novetat. Sobretot tenint en compte que aquest país de la península aràbiga és el principal feu de l'altre gran grup terrorista, Al-Qaeda.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut