Colòmbia

Almenys 11 miners moren en l'explosió d'una mina il·legal a Colòmbia

El lloc on han quedat atrapats els miners és una zona de difícil accés, a 600 metres de profunditat

RedaccióActualitzat

Almenys onze miners han mort en una explosió de metà en una mina il·legal de carbó a Colòmbia. Dos treballadors continuen desapareguts i només un ha pogut ser rescatat amb vida.

L'explosió va ser divendres i fins ara s'han pogut recuperar els cossos d'onze miners. Una explosió de metà va bloquejar la sortida de la mina subterrània de carbó, que funcionava de manera il·legal. La falta de control i de mesures de seguretat fa que aquestes mines siguin especialment perilloses.

Continuen les tasques per rescatar la resta de companys que han quedat atrapats per l'explosió de metà. A l'exterior de l'explotació minera, els familiars esperen alguna novetat dels desapareguts, però l'esperança de trobar algú amb vida baixa a mesura que passen les hores. De moment, només un dels catorze miners afectats per l'explosió ha pogut ser rescatat viu. 

El director de la Unitat Nacional de Gestió de Risc de Colòmbia ha explicat que el lloc on van quedar atrapats els miners és a una zona de difícil accés degut als 600 metres de profunditat de les mines. Les condicions de recerca també són complicades per l'acumulació de gasos provocats per l'esfondrament, la mala ventilació i la poca seguretat. Les autoritats colombianes esperen poder trobar tots els miners atrapats en les pròximes hores. 

Anar al contingut