La grua ha caigut dins el recinte de la Gran Mesquita de la ciutat sagrada
La grua ha caigut dins el recinte de la Gran Mesquita de la ciutat sagrada
Meca

Almenys 107 morts a la Meca en caure una grua a la Gran Mesquita

La caiguda de l'estructura ha provocat, a més, ferides de diversa consideració a més de 200 persones

RedaccióActualitzat

La caiguda d'una grua a la Gran Mesquita de la Meca, a l'Aràbia Saudita, ha fet més d'un centenar de morts, segons l'últim balanç les autoritats saudites. La xifra de ferits supera ja els dos centenars de persones. Les víctimes són fidels que estaven a la mesquita per fer l'oració i també obrers que treballaven en les obres d'ampliació de la mesquita.

Una grua de grans dimensions que es feia servir per ampliar la mesquita de la ciutat santa dels musulmans va caure per causes que s'investiguen. En el moment de l'accident hi havia molt de vent i mal temps, fet que podria haver desestabilitzat l'estructura. La grua va caure sobre el teulat de la mesquita i el va enfonsar. Centenars de persones hi van quedar atrapades per l'estructura.

La grua estava fent obres a la mesquita més sagrada de l'islam a la Meca, on hi ha la Kaaba, el cub negre on almenys un cop a la vida han de pelegrinar tots els musulmans i donar-hi set voltes en sentit contrari a les agulles del rellotge.

Les obres es feien precisament per adequar l'espai per als centenars de milers de pelegrins que s'esperen aquests dies a la ciutat. Les obres haurien permès que la mesquita tingués una capacitat superior als dos milions de persones durant el "hadj", el pelegrinatge anual.

L'any passat van fer el pelegrinatge fins a la Meca més de tres milions de persones. L'any passat, el govern saudita va limitar el nombre de pelegrins per motius de seguretat, a causa de les obres a la Gran Mesquita.

 

Anar al contingut