La Haia

Almenys 10.000 nens refugiats han desaparegut en arribar a Europa

L'Europol alerta de l'aparició d'una nova organització criminal del tràfic de persones que s'aprofita de la crisi dels immigrants

RedaccióActualitzat

L'oficina europea de policia (Europol) estima que almenys 10.000 menors immigrants han desaparegut només arribar a Europa. Una part d'ells han arribat fins als seus familiars sense que les autoritats en tinguin coneixement. Però altres es troben en mans d'organitzacions de tràfic de persones.

L'any 2015 van arribar a Europa prop de 270.000 menors, segons dades de l'organització Save the Children. Gairebé 26.000 van arribar sense familiars que se'n fessin càrrec.

L'Europol investiga ara què se n'ha fet d'aquests menors que van arribar sense família. Segons recull el diari britànic "The Guardian", la pista dels nens desapareguts es perd a Itàlia. Uns 5.000 menors han arribat fins aquest país i després no se sap on han anat a parar.

La policia sospita que aquests menors escapen de la supervisió de les autoritats i queden sota la tutela d'una nova organització criminal que ha fixat el seu objectiu en els menors refugiats. Hongria seria el país triat per aquesta organització per rebre els menors i després distribuir-los a la resta del continent.

L'Europol investiga ara les connexions entre aquesta organització de captació de menors amb xarxes d'explotació sexual i de treball infantil.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut