Cubelles

Allunyen de la costa la balena morta apareguda a la platja de Cubelles

L'animal, en un estat de descomposició molt avançat, va ser localitzat a la costa de Sitges el cap de setmana

RedaccióActualitzat

Una balena morta de grans dimensions, en avançat estat de descomposició, ha aparegut a Cubelles, al Garraf, aquest dilluns a la tarda. Es tracta d'un animal que aquest cap de setmana ja va ser localitzat surant sense vida davant les costes de Sitges.

Segons tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, la balena podria fer aproximadament 10 metres de llargada. L'animal s'ha trobat dins l'aigua, a pocs metres de la sorra, a la platja Llarga de Cubelles, on durant les últimes hores s'han aplegat desenes de curiosos.

Tot i que en un principi d'havia anunciat que el cadàver es trauria del mar, finalment les restes del cetaci s'han arrossegat 5 milles lluny de la costa per una embarcació de Salvament Marítim i passaran a ser la dieta dels animals del fons marí. El volum del cadàver i l'estat de descomposició desaconsellaven l'opció de treure l'animal del mar. 

És la segona vegada en menys d'una setmana que apareix una balena morta a la costa catalana. Dimecres passat en va aparèixer un altre exemplar a Mataró. En aquella ocasió era una balena amb bec de Cubier ("Ziphius cavirostris"), una espècie inclosa al llistat de protecció especial. L'animal feia uns cinc metres de llarg i és inusual veure'l prop de les platges, ja que acostuma a viure a zones de gran profunditat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut