La professora suïssa Sylvia Abrahat segrestada fa un any al Iemen
La professora suïssa Sylvia Abrahat segrestada fa un any al Iemen (Foto: Reuters)
Doga

Alliberen una professora suïssa segrestada fa un any al Iemen gràcies a la mediació de Qatar

Sylvia Abrahat, que va ser segrestada el 14 de març de l'any passat per un grup d'homes armats presumptament vinculats a Al-Qaeda, ha estat traslladat a Doha, gràcies a la mediació de Qatar.

RedaccióActualitzat
La ciutadana suïssa Sylvia Abrahat segrestada fa un any al Iemen l'han alliberat i traslladat a Doha, gràcies a la mediació de Qatar. L'alliberament de la professora l'han confirmat fonts del govern d'aquest emirat i també del govern suís, que ha informat que l'exostatge es troba en bon estat i que la repatriaran aviat. De moment, es troba a la capital de Qatar, on ha estat rebuda per un membre del Ministeri d'Exteriors i de l'ambaixador suís a Doha.

La dona, de 36 anys, va ser segrestada el 14 de març de l'any passat per un grup d'homes armats, presumptament vinculats a Al-Qaeda, a casa seva a l'oest del Iemen, on treballava com a professora en un institut d'idiomes. Posteriorment, els segrestadors la van traslladar al sud-est del país, on la xarxa terrorista està fortament implantada, i van demanar al govern iemenita l'alliberament de membres de la seva tribu a canvi de deixar-la anar.

De moment, no s'han precisat les circumstàncies exactes del seu alliberament.

En l'últim any, els grups armats han segrestat diversos estrangers al Iemen: el vicecònsul de l'Aràbia Saudita, Abdullah al Jalidi, un treballador francès de la Creu Roja, un matrimoni finlandès i un austríac.
Anar al contingut