Hosni Mubarak, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Tornen a jutjar Mubarak per la mort de manifestants durant la revolta del 2011. (Foto: EFE)
El Caire

Alliberen Mubarak per la mort de manifestants però el mantenen a la presó per corrupció

La justícia egípcia ha alliberat l'expresident del país Hosni Mubarak per la mort de manifestants, ja que s'han complert els dos anys des de la seva detenció preventiva, però, al mateix temps, ha decidit que continuï a la presó per diferents casos de corrupció.

RedaccióActualitzat
Un tribunal egipci ha ordenat la llibertat provisional de l'expresident del país Hosni Mubarak en la causa que se segueix contra ell per la mort de manifestants, però continuarà empresonat pels casos pendents de corrupció, segons han informat fonts judicials.

L'advocat de l'acusació, Fathi Abulhasan, ha explicat que l'ordre del jutge que ha decretat la seva llibertat provisional respon només al seu procés per la mort de manifestants, perquè ja han passat dos anys des de la detenció, el termini màxim establert legalment per prorrogar una detenció preventiva.

A l'expresident egipci l'acusen de centenars d'assassinats, desaparicions i tortures el 2011, durant la revolta que va posar fi al seu mandat. Mubarak, que farà el mes que ve 85 anys, està en un hospital militar des del desembre passat, quan va caure i es va trencar les costelles.
Anar al contingut