La policia jordana durant l'operació d'assalt al castell d'Al-Karak (Reuters)
La policia jordana durant l'operació d'assalt al castell d'Al-Karak (Reuters)
Amman

Alliberen els turistes segrestats a Jordània, després d'un tiroteig que causa catorze morts

La policia abat els assaltants atrinxerats a la ciutat turística d'Al-Karak, en un enfrontament que va provocar la mort d'una turista canadenca i dos civils jordans

RedaccióActualitzat

A Jordània, catorze persones han mort, entre ells una turista canadenca i dos civils jordans, a causa d'un tiroteig. Abans d'abatre els quatre atacants, de grups desconeguts, les forces de seguretat han perdut set dels seus agents. Un comando fortament armat ha obert foc al centre de la ciutat turística d'Al-Karak. Els assaltants, perseguits per la policia, s'havien atrinxerat després a la ciutadella històrica i havien retingut com a ostatges un nombre indeterminat de turistes.

Després d'unes sis hores de foc creuat entre la policia i els assaltants, el Departament de Seguretat Nacional ha donat l'operació per acabada. A més a més dels catorze morts, hi ha una trentena de ferits. Les autoritats del país qualifiquen els autors dels fets de "terroristes i gent fora de la llei", encara que no els ha identificat amb cap organització en particular. Algunes fonts no descarten la possibilitat que es tracti de jihadistes d'Estat Islàmic.

La ciutadella d'Al-Karak és un castell construït pels templers a l'Edat Mitjana i és un punt turístic famós de Jordània. El juny passat, aquest país va ser objecte d'un atemptat amb cotxe bomba prop de la frontera amb Síria, on van morir sis soldats. Jordània s'ha mantingut com un país amb una certa estabilitat, tot i que és al punt de mira d'Estat Islàmic per la seva participació en la coalició militar que lideren els Estats Units.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut