Kabul

Alliberen el periodista italià segrestat a l'Afganistan

L'ambaixador italià ha confirmat que el periodista italià segrestat fa dues setmanes ha estat alliberat a la província de Helmand, al sud del país. Segons el comandant rebel Dadullah Ahmad, que ha distribuït una cinta enregistrada, el periodista Daniele Mastrogiacomo ha estat alliberat a canvi de l'excarceració de cinc presoners talibans. Mastrogiacomo treballa per al diari "La Repubblica" i va desaparèixer fa catorze dies a la província on ara ha estat alliberat. No es tenen notícies del seu traductor, que també va ser segrestat. El conductor del periodista va aparèixer assassinat la setmana passada.

Actualitzat

L'ambaixador Ettore Francesco Sequi ha explicat que el periodista està a l'hospital que l'organització Emergency té a Lashkargah i sembla que es troba bé. 

Entre els presoners excarcerats a canvi del periodista hi hauria el germà de Dadullah, Mansur Ahmad, un antic portaveu i dos comandants talibans. Dadullah ha assegurat que els periodistes continuaran essent objectiu dels talibans si els mitjans de comunicació continuen essent "parcials".

Anar al contingut