Jerusalem

Alliberats els 45 cascos blaus segrestats fa dues setmanes als Alts del Golan

El Front Al-Nusra, una branca d'Al-Qaeda, retenia des de fa dues setmanes els membres de les forces de pau de l'ONU, tots originaris de les illes Fiji

RedaccióActualitzat

Els islamistes radicals d'Al-Nusra ha alliberat els 45 cascos blaus retinguts fa dues setmanes per aquesta branca d'Al-Qaeda als Alts del Golan, segons ha anunciat Al-Jazeera. Aquests membres de les forces de pau de l'ONU són originaris de les illes Fiji. En un vídeo divulgat en les últimes hores, un d'ells deia que es trobava bé i que estaven a punt de ser alliberats.

El grup islamista va exigir una indemnització per als combatents morts durant l'enfrontament, l'assistència humanitària per als seus partidaris i la seva exclusió de la llista d'organitzacions terroristes de les Nacions Unides.

El mes passat, uns combatents islamistes de la guerra civil siriana van entrar als Alts del Golan i van segrestar 75 cascos blaus. Aquesta zona és una terra de ningú que separa Síria d'Israel des de la guerra del 1973 entre tots dos països. A la regió hi ha més d'un miler de cascos blaus de l'ONU: la seva missió és controlar aquesta franja de separació entre Israel, Síria, el Líban i Jordània.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut