Picassent

Alliberat l'últim ostatge retingut per presos de Picassent

Fi del motí a la presó de Picassent, al País Valencià. Els quatre presos amotinats han alliberat l'últim dels tres funcionaris de presons que mantenien retinguts. Els fets van començar aquest dimarts a les sis de la tarda, quan els reclusos es van amotinar i van retenir com a ostatges tres funcionaris, dos dels quals van quedar alliberats, en aparent bon estat de salut, passada la mitjanit. El motí s'ha produït en un dels mòduls d'aïllament del centre, on hi ha els presos més conflictius. Encara no han transcendit els motius exactes pels quals han retingut els funcionaris. Poc després de l'alliberament, Institucions Penitenciàries ha anunciat que traslladaran amb caràcter d'urgència els quatre amotinats.

Actualitzat

Passades les sis del matí s'ha acabat el motí en un dels mòduls del centre penitenciari de Picassent, al País Valencià. Des de les sis de la tarda, quatre reclusos que es van amotinar van retenir com a ostatges tres funcionaris, que han estat alliberats sense ferides. Després d'hores de negociació, els presos van alliberar els dos primers treballadors passada la mitjanit, i aquest dimecres han alliberat el tercer.

Poc després de l'alliberament, la directora general d'Institucions Penitenciàries, Mercedes Gallizo, ha anunciat que traslladaran amb caràcter d'urgència els quatre amotinats.

L'amotinament ha passat en un dels mòduls d'aïllament del centre, on hi ha els presos més conflictius. Els interns que hi han participat havien ingressat a presó per delictes relacionats amb les drogues o per robatoris amb violència.

Encara no han transcendit els motius exactes pels quals han retingut els funcionaris, però l'equip de psicòlegs i agents de la Guàrdia Civil que han negociat el final de la revolta amb els amotinats asseguren que els interns demanaven millores bàsiques, com comunicació telefònica amb els familiars i que els subministressin pastilles per dormir.

El delegat del govern espanyol a València i responsables d'Institucions Penitenciàries han assegurat que durant tot el succés la situació a la resta del centre ha estat de calma i normalitat.

El passat dia 4 de novembre, a la mateixa presó de Picassent, un intern va apunyalar-ne un altre amb unes tisores fins a matar-lo, després de mantenir una discussió.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut