Barcelona

Allau de queixes per un error en l'enunciat de l'examen de matemàtiques de la selectivitat

A l'enunciat, una de les incògnites d'una equació es marcava amb una "x" quan hauria d'haver estat una "z". Els estudiants, que han tingut 15 minuts més per fer la prova, s'han queixat dels nervis que els ha causat l'errada.

RedaccióActualitzat
Un error en l'enunciat de l'examen de matemàtiques de la selectivitat ha provocat una allau de queixes dels estudiants i reclamacions d'alguns centres al Departament d'Educació. En una equació, una de les incògnites es marcava amb una "x" quan hauria d'haver estat una "z". La prova s'ha hagut d'allargar 15 minuts perquè els estudiants tinguessin temps de resoldre el primer exercici.

El problema ha tingut un ampli ressò a les xarxes socials, comentaris que a Twitter s'han agrupat amb l'etiqueta #matemàtiques, a més de #selectivitat, i fins i tot ha generat una petició popular de repetir la prova a change.org.

La secretaria d'Universitats de la Generalitat ha negat que hi hagués cap error i ha explicat que s'hi plantejava una equació que es podia resoldre per dues vies, i que han avisat els estudiants d'aquesta particularitat.

Alguns alumnes, però, han comentat que, quan feia un quart d'hora que s'examinaven, els han avisat de l'error d'impressió i els han demanat que resolguessin l'exercici amb les noves indicacions. Els joves s'han queixat dels nervis que els ha causat l'errada en uns exàmens en què es juguen entrar a la carrera que volen.

Els alumnes continuaran aquest dijous les proves específiques de selectivitat, com física o química.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut