Allau de peticions de la vacuna de la meningitis arran de la mort d'una nena a Manresa

Les llistes d'espera per aconseguir la vacuna Bexsero, la que combat la meningitis de tipus B, s'han arribat a triplicar a les farmàcies

RedaccióActualitzat

Les farmàcies no donen l'abast per vendre vacunes contra la meningitis. Des que divendres va morir una nena de nou anys a Manresa, moltes famílies hi van per demanar la vacuna Bexsero, la que combat la meningitis de tipus B. Si abans ja tenien llistes d'espera, ara s'han triplicat.

Aquesta vacuna val 106 euros, cobreix un dels diferents tipus de meningitis i no està inclosa dins el calendari de vacunes cobertes per la sanitat pública​, però, en altres països com Anglaterra, sí. És molt recomanada pels pediatres, però la forta demanda ha fet desbordar les previsions.

Les meningitis més greus són produïdes pel bacteri meningococ. N'hi ha de molts tipus, la majoria es tracten amb antibiòtic i evolucionen favorablement, però un de cada 10 casos és de caràcter fulminant, com va passar amb la nena de Manresa.

Des de Salut fan una crida a la calma i recorden que no cal córrer a comprar la vacuna perquè ja s'han pres les mesures adequades. Recomanen també mantenir el calendari de vacunes al dia, on ja s'administra la del tipus C.

També recorden que aquest cas no té cap relació amb un altre de fa dues setmanes a Girona o el que s'ha sabut avui mateix a Berga, i que està fora de perill. 
 

La Bexsero, l'única vacuna autoritzada a l'estat espanyol contra la meningitis B

Fa un parell de setmanes es van posar a la venda 230.000 dosis de la vacuna, que ja havia tingut problemes de subministrament anteriorment.

Les dosis eren difícils de trobar perquè n'hi ha hagut molta demanda i també hi ha hagut problemes en la seva fabricació: la vacuna està feta a partir d'un cultiu i té un procés d'elaboració d'uns 10 mesos. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut