Julio Borges, president del Parlament de Veneçuela, estripant la sentència del Suprem que deixa sense poder l'Assemblea Nacional (Reuters)
Julio Borges, president del Parlament de Veneçuela, estripant la sentència del Suprem que deixa sense poder l'Assemblea Nacional (Reuters)
Caracas

Allau de crítiques contra Maduro a qui acusen de fer un "autocop d'estat"

La decisió del Tribunal Suprem de Veneçuela d'assumir les competències del Parlament, en mans de l'oposició, provoca la convocatòria de diferents protestes per la crisi política que viu el país

RedaccióActualitzat

Pluja de crítiques internacionals contra Nicolás Maduro, després que el Tribunal Suprem -controlat pel chavisme- ha deixat sense poder pràctic l'Assemblea Nacional de Veneçuela, controlada per l'oposició. L'Organització d'Estats Americans ha estat especialment contundent i ha afirmat que Maduro ha comès un cop d'estat contra el seu propi país.

El govern dels Estats Units i la Unió Europea han condemnat el buidatge d'atribucions del Parlament veneçolà per part del Tribunal Suprem del país sud-americà. També enèrgica ha estat la reacció de diversos països llatinoamericans, com el Perú, que ha retirat el seu ambaixador a Caracas, conscients, des del govern peruà, del que suposa bloquejar un poder de l'Estat com el legislatiu. Ja ho va fer el president Alberto Fujimori el 1992.

L'oposició veneçolana ha demanat ajut a la comunitat internacional, pel que considera que és un cop d'Estat. I Julio Borges, president del Parlament del país, mostrava gràficament el rebuig a la decisió del Suprem estripant la sentència i afirmant:

"Això és simplement porqueria, porqueria dels que han segrestat la Constitució, dels que han segrestat els drets i dels que han segrestat la llibertat

El secretari general de l'Organització d'Estats Americans, Luis Almagro, ha definit el que està passant a Veneçuela com un "autocop d'estat" i ha recordat que és "urgent" la convocatòria d'un Consell Permanent per analitzar la situació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut