Barcelona / Madrid

Allau de crítiques a Colau per la conversa amb dos militars al Saló de l'Ensenyament

"Irrespectuosa" i "sectària" són alguns dels adjectius que els ministres han dedicat a l'alcaldessa

RedaccióActualitzat

La polèmica per la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament, que aquest dimecres ha obert portes a Barcelona, està portant molta cua. Aquest dijous, diversos ministres s'han referit a la conversa que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va tenir amb els militar presents a l'estand de les Forces Armades espanyoles i ho han fet per llançar-li dures crítiques.

Colau va assegurar als militars que "preferiríem que no hi hagués presència militar al Saló de l'Ensenyament", i va afegir que el seu rebuig ve pel fet que "simplement pensem que cal separar els espais", però pel titular de Defensa espanyol, Pedro Morenés, van ser una "falta de respecte" d'una administració cap a l'altra i una "falta d'educació", en l'àmbit personal.

En declaracions a la COPE, Morenés ha considerat, en canvi, que els dos responsables de l'exèrcit "van estar a l'alçada de la seva condició institucional per respecte i educació i no van rebre la mateixa resposta de l'altra costat".

Tampoc no s'ha mossegat la llengua el ministre de Sanitat en funcions, Alfonso Alonso, per qui "Ada Colau és alcaldessa perquè hi ha un exèrcit que cuida de tots". Alonso ha acusat Colau de fer "un discurs populista, agressiu, que vol destruir, dividir i enfrontar".

Per la seva banda, Rafael Catalá ha afirmat que "desconèixer el paper que les Forces Armades tenen en una societat democràtica és manifestació de sectarisme, falta de respecte i no reconeixement de la tasca abnegada" de les Forces Armades. I encara una altra ministra, Ana Pastor, que també ha acusat l'alcaldessa barcelonina de sectarisme i de falta de respecte.

Colau demana no crear falses polèmiques

Les crítiques no han sorgit només del govern espanyol. També Ciutadans i l'exministra de Defensa socialista Carme Chacón n'han parlat. És per això que Colau ha demanat a totes les formacions i també a alguns mitjans de comunicació que no creïn "falses polèmiques" ni busquin la "crispació" en la conversa.

Colau, que ha recordat que el Parlament va aprovar una moció l'any passat per demanar que l'exèrcit no estigui present al Saló de l'Ensenyament i que el ple municipal ho va fer al febrer, ha assegurat que, com s'ha pogut veure a les imatges, la conversa va ser "cordial, respectuosa i educada" i només va servir per exposar les opinions de cadascú, en un entorn "democràtic".

L'alcaldessa també ha agraït les paraules del coronel amb qui va parlar a l'estand, que aquest matí ha tret ferro a la polèmica i ha dit que la conversa va ser respectuosa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut