La Haia

Aliança euroescèptica de la francesa Marine Le Pen i l'holandès Geert Wilders per després de les eleccions europees

Els líders del Front Nacional francès i el Partit Popular per a la Llibertat i la Democràcia holandès han fet pública des de la Haia la intenció de formar una aliança posterior a les eleccions al Parlament Europeu del mes de maig. Aquesta aliança es podria concretar en la formació d'un grup conjunt a l'Eurocambra.

RedaccióActualitzat

Els líders euroescèptics de França i Holanda, Marine Le Pen i Geert Wilders, han fet pública la seva intenció de formar una aliança posterior a les eleccions al Parlament Europeu del mes de maig per "retornar la sobirania" als seus respectius països. El Front Nacional gal i el Partit Popular per a la Llibertat i la Democràcia (PVV) neerlandès pretenen sumar forces passats els comicis amb la formació d'un possible grup conjunt a l'Eurocambra al qual podrien sumar-se "molts més partits". De tota manera, Wilders ha aclarit que "sobre la formació d'un grup en parlarem després de les eleccions".

En una roda de premsa conjunta des de la Haia, el líder del PVV ha afirmat que "volem alliberar-nos del monstre que suposa Europa", mentre que la presidenta del Front Nacional s'ha queixat que "estem obligats a demanar autorització a Brussel·les, obligats a tenir una moneda única i volem llibertat i sobirania".

Tots dos polítics han qualificat d'"històrica" la seva intenció de crear un front comú en contra de la UE. "Volem alliberar-nos de l'elit d'Europa i recuperar la nostra sobirania sobre les nostres fronteres, la nostra economia i les nostres lleis", ha remarcat Wilders com a objectiu compartit amb Le Pen. La líder del Front Nacional, per la seva banda, ha explicat que el seu partit és partidari de "retornar la veu al poble" i, si cal, organitzar "un referèndum per retirar-nos de la UE i recuperar la sobirania".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut