Barcelona

Algunes poblacions paguen un bitllet de tren als sensesostre cap a les grans capitals

Segons les entitats, enviar aquestes persones a les grans capitals és un error, en part, perquè és on hi ha més problemes a l'hora de trobar habitatge

RedaccióActualitzat

Amb el fred intens, els ajuntaments activen dispositius per donar acolliment als sensesostre. Però no tothom té els mateixos recursos.

Entitats com la Fundació Arrels expliquen que és una pràctica habitual enviar els sensesostre a les grans capitals. A les ciutats petites diuen que a allà no s'hi volen quedar i els ajuden a marxar-ne.

A Barcelona hi ha un miler de persones sense llar. I la meitat dels que demanen llit en un alberg municipal fa menys de dos mesos que són a la ciutat.

 

Algunes entitats denuncien que hi ha molts ajuntaments que paguen un bitllet de tren als sensesostre perquè se'n vagin a Barcelona o a les altres tres capitals.

Ferran Busquets, d'Arrels Fundació:

"Encara és una pràctica habitual i nosaltres creiem que el que s'ha de fer és insistir en aquests municipis i que es dotin de recursos per a les persones que dormen al carrer o que es troben en aquesta situació."

Ramon Zaballa, regidor de Benestar Social de l'Ajuntament de Vilafranca:

"No és una manca de recursos, ni molt menys. És una decisió personal del transeünt, que de la mateixa manera que ve lliurement a Vilafranca marxa lliurement quan ell vol. El que fem és pagar-li bitllets fins a un màxim de 50 quilòmetres, on ell decideixi, a la població on vol anar, però mai entès això com una expulsió, en absolut."

Laia Ortiz, tinent d'alcalde de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona:

"Barcelona dedica 35 milions d'euros a polítiques per als sense llar, però no es pot fer només des d'una ciutat. Puc entendre situacions límits d'ajuntaments, però la situació de l'habitatge és complicada, estem posant més recursos que mai, però ha de ser una responsabilitat compartida."

 

Segons les entitats, enviar aquestes persones a les grans capitals és un error, també, perquè és on hi ha més problemes a l'hora de trobar habitatge.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut