Alfonso Guerra
Alfonso Guerra
Madrid

Alfonso Guerra planteja mobilitzar l'exèrcit com fa França pel terrorisme

L'exvicepresident del govern espanyol ha dit, en declaracions a Onda Cero, que "no es pot negociar amb colpistes, s'ha d'actuar contra ells"

RedaccióActualitzat

L'exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra ho té molt clar sobre Catalunya. Creu que s'ha d'aplicar l'article 155 de la Constitució per "restituir l'ordre legal" i que no hi ha lloc per al diàleg amb qui governa a la Generalitat. En declaracions a Onda Cero, el que era número dos de Felipe González quan governava el PSOE entre el 1982 i el 1996 ha subratllat que "no es pot negociar amb colpistes" i que el que s'ha de fer és "actuar contra ells".

Alfonso Guerra considera que el govern català està fent un cop d'estat i apunta, fins i tot, la possibilitat de mobilitzar l'exèrcit. Posa d'exemple França, on han desplegat militars al carrer, però per amenaça antiterrorista:

"Si algú digués ara: 'si estan acovardint... ficant als hotels als guàrdies civils, als policies... s'haurà d'enviar a l'exèrcit'. El que diria tot el món seria: 'L'exèrcit?'. Vagi vostè a París a passejar. Fa un any que l'exèrcit està al carrer. Què passa, que no és democràtica França?"

 

 

"Trapero és un traïdor de la democràcia!"

 

Guerra també aposta per dissoldre els Mossos d'Esquadra:

"Una policia no compleix les ordres d'un jutge. Això sí que és preocupant. I s'ha de plantejar. Un demòcrata s'ho ha de plantejar tot, i potser la dissolució d'aquest cos és necessari (···) L'heroi de Trapero és un traïdor de la democràcia!"

L'exvidepresident espanyol no ha estalviat crítiques aferrissades contra els Mossos:

"És una policia sectària, que per entrar en ella hi ha una restricció absoluta: ‘Vostè demostra que és un nacionalista o aquí no entra'. Estan utilitzant els nens. Recordin les Joventuts Hitlerianes. La policia autonòmica que tenen és una policia absolutament política"

Guerra critica Rajoy perquè "no sap prendre decisions". Però alhora reclama que el PSOE voti a favor del 155 i que retiri la sol·licitud de reprovació de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, per les càrregues policials del diumenge.

"La gent s'escandalitza de les càrregues policials perquè mentalment encara viu en la dictadura. L'Estat només va utilitzar la seva força legítima"

A l'exvicepresident de l'executiu espanyol li sembla "impecable" el discurs del rei d'aquest dimarts a la nit: "Va fer justament el que havia de fer."

 

 

"Els professors ensenyen l'odi a Espanya"

Sobre la possibilitat de reformar la Constitució, Guerra remarca que cada vegada que s'ha fet una concessió a Catalunya no ha servit per "aplacar" les seves aspiracions independentistes. "Potser cal plantejar-se una nova estructura de l'Estat", apunta l'exdirigent del PSOE, que també assenyala que "fa anys que a Catalunya es desenvolupa un moviment prefeixista", que és una conseqüència, diu, del nacionalisme.

"Porten 40 anys, 40 anys, no en trec ni un, 40 anys utilitzant instruments poderosíssims com l'educació. Sap que els professors d'ensenyament de Primària i Secundària són militants d'ERC. Imaginis vostè els Rufians, els Tardà... Què els hi estan ensenyant als nens sobre Catalunya i Espanya! L'odi a Espanya! 40 anys amb els col·legis controlats"

També ha carregat contra TV3.

"40 anys amb una televisió absolutament sectària, fastigosament sectària. Parlem clar. 40 anys utilitzant una televisió que, per descomptat, no pot seguir així"

Alfonso Guerra ha comparat el gran suport a favor de la independència de Catalunya al mandat de Hitler.

 "Hitler convocava molts milions de persones. I això significava suport? Quan va acabar la guerra es feien enquestes: ‘Vostè pertany al Partit Nazi?'. Ningú havia estat del Partit Nazi, ningú. Doncs aquí hem de fer el mateix. Educar a la gent, canviar el que estan fent i d'aquí poc temps, si es fa amb intel·ligència, diran: "Jo nacionalista? Jo no vaig ser mai nacionalista!'"

 



 
ARXIVAT A:
Aturada general 3-OReferèndum 1-OArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut