Futbol

Alfio Basile llança la tovallola i abandona el càrrec de seleccionador de l'Argentina

Alfio Basile ha dit prou i després de la derrota de l'Argentina contra Xile (1-0) en partit de classificació per al Mundial 2010 ha dimitit del seu càrrec de seleccionador. El Coco ha justificat la seva decisió al·legant "raons personals" tot i que els mediocres resultats aconseguits fins al moment, les crítiques al joc del conjunt albiceleste i la falta de sintonia entre els seus mètodes i algunes de les estrelles argentines han estat el detonant d'aquesta dimissió. El substitut podria ser Sergio Batista, tècnic de l'Argentina que es va proclamar campiona olímpica.

Actualitzat

El triomf contra l'Uruguai per 2-1 va aconseguir trencar una mala ratxa de resultats i, de retruc, apaivagar les fortes crítiques sobre l'Argentina i el seu màxim responsable, el Coco Alfio Basile després d'una trajectòria més aviat mediocre en la fase de qualificació per al Mundial de Sud-àfrica de 2010.

La derrota de dimecres contra Xile, però, ha tornat a carregar de crítiques l'esquena del seleccionador albiceleste i aquest ha decidit renunciar. Basile ha anunciat la seva dimissió per "raons personals" vistos els mals resultats del seu conjunt. L'Argentina, de moment, és tercera en la classificació del grup sud-americà per darrere del Paraguai i el Brasil després de quatre triomfs, quatre empats i dues derrotes.

Amb aquesta decisió Basile posa el punt final a la seva segona etapa com a seleccionador argentí. Entre el 1991 i el 1994 ell va portar la selecció blanc-i-blava a la conquesta de la Copa Amèrica els anys 1991 i 1993. El Coco va tornar a la banqueta de l'Argentina en substitució de José Pékerman en acabar el Mundial de 2006.

Ara, tres noms sonen per redreçar el rumb de l'Argentina: Sergio Batista, tècnic que va portar la sub-23 argentina a la medalla d'or als JO de Pequín; el Cholo Simeone, actual entrenador de River Plate; i Miguel Ángel Russo, entrenador de San Lorenzo.

Anar al contingut