Pla general amb l'alcalde d'Alfarràs, Kelber Esteve, acompanyat de la directora de l'Escola d'Hosaleria de Lleida i alumnes amb …
Pla general amb l'alcalde d'Alfarràs, Kelber Esteve, acompanyat de la directora de l'Escola d'Hosaleria de Lleida i alumnes amb plats elaborats a base de truita de riu, el 18 d'abril de 2017. (Horitzontal)

Alfarràs es bolcarà un cap de setmana més en les possibilitats de la cuina de la truita de riu

Actualitzat

ACN Lleida.-Per sisè any consecutiu Alfarràs (Segrià) s'abocarà al llarg d'un cap de setmana en les possibilitats que dóna la cuina de la truita de riu, un peix d'aigua dolça que és el producte estrella d'aquesta població i que en aquest cas es pesca al riu Noguera Ribagorçana. El xef i cuiner del restaurant La Boscana de Bellvís, amb una estrella Michelin, Joel Castanyé, farà el pregó inaugural de la 6a edició de la Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d'Alfarràs que se celebra des d'aquest divendres, 21 d'abril, i fins al diumenge 23. L'Escola d'Hostaleria de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la Mostra i s'ha fet en el marc d'un dinar on tots els plats han estat cuinats a base de truita de riu. L'alcalde de la població, Kléber Esteve, ha destacat el negoci que genera a la zona aquest peix, tant pel que fa a la pesca esportiva com al seu consum. Aquest certamen ofereix durant tot el cap de setmana la possibilitat de gaudir de plats i tapes elaborats amb truita de riu d'Alfarràs en els bars i restaurants de la vila.

Els actes de la 6a mostra de Truita de Riu d'Alfarràs començaran divendres, 21 d'abril, amb un taller de Pesca de la Truita de Riu a l'Escola Pinyana, amb els alumnes de cicle superior d'educació primària, a càrrec de la Societat de Pescadors Esportius Ribagorçana. Després del taller i d'un esmorzar, la mateixa societat farà una solta i repoblació de truites al riu Noguera Ribagorçana. A la tarda, hi haurà un taller de pesca al Pont Medieval pels mateixos alumnes i, després es farà una ruta cultural i turística per la vila i la piscifactoria Santa Ana. Al vespre, alguns restauradors locals oferiran una degustació de tapes.Dissabte, la 6a Mostra de la Truita de Riu d'Alfarràs ha previst començar amb el 4rt Open de Pesca de Primavera i la ruta cultural i turística 'Coneix el món de la Truita Irisada' que s'iniciarà a les deu de matí des de la plaça Sant Pere. A mig matí el cuiner de la Boscana, Mateu Blanch i Cal Gumer Events faran un taller de cuina creativa amb Tuita de Riu d'Alfarràs davant de l'Ajuntament. Després, i al mateix espai, la bloguera Anna Hallado de 'Canela en rama' oferirà un showcooking i, finalment, es farà un maridatge de Truita de Riu d'Alfarràs a ca la Ferratina.Durant tot el matí hi haurà portes obertes de l'Escola Agrària d'Alfarràs, amb xerrada i visita de les instal·lacions. El vespre també hi haurà degustació de tapes amb food-trucks i restauradors locals.

Anar al contingut