Circulant sota la pluja a l'avinguda Paral·lel de Barcelona, aquest diumenge (ACN)
Circulant sota la pluja a l'avinguda Paral·lel de Barcelona, aquest diumenge (ACN)
Barcelona

Alerta per la previsió d'aiguats al litoral i prelitoral

Protecció Civil recomana extremar la precaució i evitar zones inundables per l'arribada d'un temporal de pluja, vent i onatge

RedaccióActualitzat

Arriba un temporal de pluja, vent i onatge que ha posat en alerta diverses comarques. Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat davant les fortes pluges previstes al litoral i prelitoral central.

Hi ha risc també de fort vent i es demana extremar la precaució i evitar les zones inundables.

Aquesta matinada de dimarts els xàfecs i tempestes poden ser forts i anar acompanyats de calamarsa o pedra o altres fenòmens perillosos, com mànegues o tornados, sobretot al litoral. Les precipitacions es concentraran especialment al Maresme, la Selva, el Barcelonès i el Baix Llobregat i també a la resta de la meitat est.

Per això Protecció Civil demanar evitar conduir de matinada i netejar desaigües i embornals per evitar inundacions.

 

Dimarts continuaran les pluges, que podran ser fortes i afectar qualsevol punt del país. Les menys abundants cauran a l'interior.

Dimecres, Diada de Catalunya, les precipitacions quedaran restringides al litoral i prelitoral i desapareixeran del tot a partir del migdia.

En tot l'episodi de temporal es poden acumular més de 50 mm de pluja, i localment més de 100 a la meitat est del país.


Els consells de Protecció Civil

Davant d'aquest pronòstic, Protecció Civil ha demanat netejar embornals i desaigües per evitar inundacions de baixos i garatges. També evitar els entorns de rius i rieres, pel risc que el cabal pugi de forma sobtada.

Un pas inundat a Vilanova i la Geltrú per la tempesta del 12 d'agost (ACN)


En declaracions a Catalunya Informació, la cap de guàrdia de Protecció Civil, Montse Font, ha demanat, fins i tot, evitar els desplaçaments, en la mesura del possible. Font ha alertat de possibles efectes per acumulació de pluja:

"Aquest dimarts estem parlant d'un dia molt complicat. Aquesta matinada tindrem incidències per acumulació de pluges, però aquest dimarts serà intensitat, acumulació, i se'ns complicarà amb el vent molt fort al litoral i l'onatge."

Altres consells són informar-se de possibles afectacions al trànsit abans de sortir de casa, anar amb molta precaució en les activitats a l'aire lliure i allunyar-se d'espigons i esculleres.

ARXIVAT A:
MeteorologiaMobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut