Montévrain

Alerta per la presència d'un tigre prop de Disneyland París

Aquest matí n'han trobat petjades prop de l'autopista.

RedaccióActualitzat

Un important desplegament de seguretat busca un tigre que campa al seu aire a prop del parc d'atraccions de Disneyland París. Gossos ensinistrats i més de 200 persones, entre policies, militars i bombers, amb l'ajuda un helicòpter amb una càmera tèrmica i d'un gos de caça especialitzat a rastrejar óssos segueixen des de la matinada el rastre de l'animal, que podria ser un tigre. Aquest divendres al matí n'han trobat petjades prop de l'autopista.

L'alarma s'ha activat després que, aquest dijous al matí, una veïna ha vist i ha fotografiat l'animal en un bosc a prop de dues localitats del cinturó parisenc: Chessy i Montévrain. La dona creia haver vist "un linx", segons recull la premsa francesa. Segons ha informat l'Ajuntament de Montévrain, les dues batudes que s'han fet per capturar el tigre no han donat resultat. Durant tota la nit, un centenar de gendarmes patrullaran per la ciutat a la recerca de l'animal. I es protegirà l'accés a les escoles a partir de les 8 del matí.

Els equips que participen en l'operatiu tenen l'ordre d'intentar capturar el felí viu, perquè és una espècie protegida. De moment, no se sap d'on ha sortit el tigre, que pesaria uns 70 quilos. Se sospita que d'un zoo que hi ha a prop o d'un circ que fa poc es va instal·lar a la zona. Cap dels dos, però, ha comunicat la pèrdua de cap animal.

Les autoritats han demanat a la població molta prudència, que evitin la zona i els desplaçaments a peu i que, si veuen qualsevol cosa, avisin de forma immediata la policia o l'ajuntament.

Les forces de seguretat han explicat que capturar un tigre és complicat perquè es pot adormir sobre un arbre i estar-s'hi immòbil durant hores.

Anar al contingut