Recreació de la Terra envoltada de deixalles espacials
Recreació de la Terra envoltada de deixalles espacials
Frankfurt

Alerta de l'Agència Espacial Europea per la quantitat de deixalles espacials

Els objectes que orbiten al voltant de la Terra poden arribar a tenir una potència d'una granada de mà

RedaccióActualitzat

Al voltant del planeta, hi ha unes 750.000 peces d'entre un i deu centímetres de diàmetre, restes de naus i satèl·lits que orbiten en diverses direccions i a velocitats que freguen els 50.000 quilòmetres per hora.

Els responsables de l'Agència Espacial Europea han alertat una vegada més del perill que això suposa per a les missions espacials, com la que aquest dimarts s'ha enlairat per portar tres tones i mitja de subministraments i equips a l'Estació Espacial Internacional.

♦ La sonda Rosetta acaba la seva missió estavellant-se contra un cometa

Molts dels objectes estan viatjant a un ritme enorme, la qual cosa significa que poden tenir la força explosiva potencial d'una granada de mà en impactar, segons afirma l'ESA.

L'Agència Europea demana més cooperació internacional per reduir aquesta amenaça per a la xarxa de satèl·lits, dos dels quals ja van xocar el 2009 i van deixar unes 200.000 peces en òrbita. Ho ha fet a la seu del Centre Europeu d'Operacions Espacials, en la setena edició de la conferència sobre runa espacial que s'hi fa cada quatre anys.

♦ Stephen Hawking viatjarà a l'espai

Al voltant de 400 enginyers, científics i gerents es reuneixen amb representants d'universitats de les principals nacions del món en la conferència, que es fa al Centre de Control de Satèl·lits de l'ESA.

 

 

Anar al contingut