Lima

Alerta als bancs de sang del Perú per la detecció de quatre casos d'infecció amb VIH per transfusió

Els bancs de sang del Perú estan en estat d'emergència després que una dona ha denunciat haver rebut una transfusió de sang infectada amb el virus de la sida. En poc temps, a aquesta denúncia se n'hi han afegit quatre més i, davant d'això, el govern peruà vol incrementar els controls per evitar que es produeixin més contagis.

Actualitzat

El govern del Perú ha clausurat quaranta bancs de sang i ha decretat l'estat d'emergència a la resta a causa del descobriment d'un hipotètic contagi del virus de la sida en un hospital del país. El Ministeri de Salut ha anunciat que la situació està controlada i ha demanat tranquil·litat a la població.

El motiu d'aquesta crisi sembla ser que un o dos donants podrien haver donat sang sense saber que eren portadors del virus i no haurien passat els controls pertinents.

Als anys vuitanta, a França es va viure un escàndol pel contagi del virus del VIH a través de transfusions sanguínies, en un moment en què els efectes de la sida començaven a ser coneguts i els controls sobre les donacions de sang eren inferiors als actuals.

Anar al contingut