El Govern Balear ha ordenat que les tres dessalinitzadores que tenen funcionin a ple rendiment
El Govern Balear ha ordenat que les tres dessalinitzadores que tenen funcionin a ple rendiment
Palma

Alerta a les Balears per l'escassetat d'aigua

La sequera i l'èxit turístic posen els recursos hídrics de Mallorca i Eivissa gairebé en situació d'emergència

Actualitzat

Ni la quantitat ni la qualitat de l'aigua estan garantides ara mateix a Mallorca. El fet que no plou sumat a una pressió humana sobre del territori, que és rècord ara mateix, amb un milió i mig d'habitants aquesta setmana entre turistes i residents, té l'interior de l'illa i la serra en alerta per sequera, i la resta està en situació de prealerta.

El govern ha posat a funcionar a ple rendiment les tres dessaladores per evitar que s'acabin buidant els aqüífers. Ara es prioritza el consum humà i el domèstic per sobre de l'industrial i el de regadiu, que estan restringits, però l'executiu admet que d'aquí un parell de mesos es podria començar a tancar l'aixeta a les cases.

Ho ha dit el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, a Catalunya Ràdio:

"Si no plou algunes zones poden entrar en emergència. Ara intentem donar avís perquè es prenguin les mesures tant a nivell municipal com a nivell autonòmic per evitar aquestes situacions."

A Eivissa les reserves d'aigua encara estan pitjor, a un 35%. A Menorca, en canvi, es mantenen estables, amb un 53% de recursos hídrics acumulats.

Anar al contingut